Illegális hulladéklerakók Miskolc erdeiben

illegális hulladéklerakás

Megosztás

A Tények számolt be videós riportban arról, hogy Miskolc egyik erdejében, az elmúlt időszakban folyamatosan illegálisan raknak le hulladékokat, a jelenség pedig komoly környezeti és társadalmi kihívást jelent a helyi közösség számára.

Az erdőbe rendszeresen érkeznek olyan személyek vagy csoportok, akik különféle hulladékokat hagynak ott, beleértve olajos kannákat, festékes dobozokat és más veszélyes anyagokat is. Ez nem csupán a természetvédelmi terület romlását okozza, hanem a környék lakóinak életminőségét is jelentősen befolyásolja.

Bár a helyi közösség tavaly együttműködve már próbált megoldást találni a problémára, és sikeresen megtisztították az érintett területet, sajnos az elkövetők nem hagytak fel a szemétlerakással. Azóta is folyamatosan érkeznek újabb hulladékhullámok a területre, ami azt jelzi, hogy a helyi lakosok folyamatosan szembesülnek ezzel a problémával. A riportban szereplő helyi lakos videóra is vett egy ilyen akciót, a tetten ért férfiakat, akik a munkáltatójuk utasítására helyezték el a veszélyes hulladékot, a kamera láttán azonnal visszakoztak.

„Én éppen mentem hazafelé, és akkor ugye, az út minősége miatt ugye, mert hát az út is elég rossz arrafelé, elég lassan kell menni az autóval, és úgy volt időm megfigyelni, hogy ilyen fiatal emberek dobálják el a szemetet az autóról, és ugye megálltam, megkérdeztem, mit csinálnak, és azt mondták, hogy bedobálják a szemetet.”

A helyzet súlyosbodásával egyre inkább a gyermekek biztonsága is veszélybe kerül, hiszen már nem lehet nyugodtan játszaniuk az erdőben, mivel fennáll a sérülés vagy mérgezés veszélye. Az ilyen illegális hulladéklerakások nemcsak az élővilágot, hanem az emberi egészséget és jólétet is veszélyeztetik.

Az önkormányzat aktívan beavatkozik a helyzet megoldása érdekében, és felhívja a lakosságot, hogy jelentsék az ilyen eseteket – mondta el a riportban Bajusz Gábor önkormányzati képviselő. Emellett kemény büntetéseket helyez kilátásba az elkövetőkkel szemben, hiszen az illegális szemétlerakás súlyos környezeti bűncselekménynek minősül, amely hosszú távú károkat okozhat a környezetben és az emberek egészségében egyaránt.

Együttműködésre és azonnali intézkedésekre van szükség annak érdekében, hogy megállítsák és megelőzzék az ilyen jellegű tevékenységeket a jövőben.

Aki illegálisan rak le szemetet, az akár szabadságvesztéssel is sújtható, a rendőrség pedig akár a levegőből is kiszúrhatja az elkövetőket.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek